Over Dennis
Dennis filmt o.a. bij André Hazes "junior"  

Filmkriebels
In de jaren '90 werkte Dennis in de televisiewereld. Een bevriende regisseur leerde hem de kneepjes van het filmvak, en Dennis begon hier en daar trouwvideo's te maken. In 2012 zegde hij zijn baan op om zich een periode teheroriënteren. "Anderhalf jaar later begon het te kriebelen: ik wilde weer films maken." Dennis verdiepte zich in moderne apparatuur, brainstormde met een vriend en zette rustig zijn bedrijf op. De eerste klus? Een trouwerij van bekenden. "Het was even inkomen, maar het resultaat was mooi. Via mond-tot-mondreclame is het balletje toen gaan rollen."

Breed repertoire
Dennis breidde zijn repertoire uit en maakt naast trouwvideo's ook newborn-films, bedrijfsvideo's en lipdubs (waarbij vrienden of collega's samen een videoclip playbacken). Met fotografe Petra Bravenboer zette hij bovendien het concept Love2Wed op, waarbij klanten in één stap zowel foto- als videograaf inhuren. "Op sommige bruiloften zitten de videograaf en fotograaf elkaar in de weg, omdat ze niet op elkaar zijn ingespeeld," legt hij uit. "Petra en ik nemen dat ongemak weg - wij werken al jaren soepel samen." Op de lange termijn wil Love2Wed zich uitbreiden met een make-upartist en weddingplanner, om zo een volledige service aan te bieden die de stress uit de bruiloft haalt. Hetzelfde concept leent zich ook voor de andere types films die Dennis maakt. "Daarom heet het ook Love2Wed: to wed betekent niet alleen trouwen, maar ook 'binden' in het algemeen."

Het goede gevoel
En daar is het Dennis om te doen: een prachtig product maken in verbinding met iedereen die erbij is betrokken. "Het gaat om het gevoel dat je creëert met elkaar. Als het gevoel goed is, dan wordt het eindresultaat dat ook." Dennis laat zich in zijn werk dan ook eerder leiden door zijn EQ dan zijn ratio. "Als ik voel dat ik niet de juiste man ben voor een klus, ga ik niet koste wat het kost toch die video draaien, alleen om centen binnen te halen. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Niemand wordt er beter van als ik werk lever waar ik me niet 100% goed bij voel."

Techniek, service en plezier
Dennis combineert deze instelling met technisch hoogstaande apparatuur die ook in de filmindustrie wordt gebruikt. Waar een goede videograaf doorgaans in 4K registreert, heeft Dennis de stap naar 6K (zes keer zoveel pixels als full HD) al gemaakt. Daarnaast levert hij zijn service uitzonderlijk snel: "Ik streef ernaar, mijn klanten binnen een week hun film op te sturen. Dat lukt in 90% van de gevallen." Het allerbelangrijkste element in zijn werk? "Dat is plezier. Ik haal vreugde uit mijn werk, en kan dat delen met de mensen die met me in zee gaan. Dat is toch het mooiste wat er is?" Staat er binnenkort een bruiloft, evenement, bedrijfsborrel of een andere filmwaardige activiteit op het programma? Dennis denkt graag met je mee over de mogelijkheden.

Dennis filmt bij André Hazes jr

Tijdens het geboortefeest van Hazes kwam er een waanzinnige optreden van de goede fee. Zij zong speciaal voor kleine André het wenslied. Deze clip kwam online en trok de volle aandacht van de media. Zo was deze clip te zien in SBS shownieuws en bij RTL Boulevard. De volledige clip die ik maakte voor de familie Hazes staat niet online. Want deze willen ze liever privé houden en dan snap ik als geen ander. Bekijk daarom hieronder alleen het stukje wat ik filmde met de goede fee.

Dank je wel lieve familie Hazes dat ik een onderdeel mocht zijn van deze speciale dag!

Uit de oude doos: Dennis zingend op televisie

Dennis is conservatorium opgeleid. In de jaren negentig maakte hij meerdere zelf geschreven platen/singles. En trad hij meer dan 125 keer per jaar op in Nederland, België, Engeland en Duitsland.