Interessante weetjes
en veel gestelde vragen

Tussendoor maak ik een back-up van de beelden op mijn camera. Ik heb hiervoor een speciale laptop bij me. Hierdoor zorg ik ervoor dat de kans op het verdwijnen van beelden echt minimaal is.


Ik heb een samenwerking met fotograaf Petra Bravenboer. Samen met haar ben ik eigenaar van de formule: Love2wed. Wij zijn de fotograaf en videograaf die voor honderd procent op elkaar zijn ingespeeld.


Ieder jaar investeer ik voor meer dan 8000 euro in onderhoud en vervanging van mijn apparatuur. Omdat het vervangen moet worden maar ook om mijn apparatuur up to date te houden. 


Ik heb altijd genoeg opgeladen batterijen bij me. Maar tussendoor zorg ik er continu voor dat deze batterijen opgeladen worden. Zo komen we dus nooit zonder stroom te zitten. 


Mocht ik ziek zijn op jullie grote dag dan is er back-up geregeld. Mijn vaste tweede camera-man en vriend Ado Elvers staat altijd paarraat. En dat doen we dan weer visa versa. Maar ik heb meerdere videografen die ons uit de brand kunnen helpen.


De gemiddelde videograaf doet een jaar met een opslagkaartje (sdkaart). Maar ik gebruik de kaartjes maar drie keer. Dit doe ik om het risico te beperken op schade aan de kaartjes maar om kwaliteit hoog te houden. Deze kaartjes kosten trouwens meer dan 100 euro per stuk.  


Wist je dat ik in de hoogst mogelijke kwaliteit registreer? Op dit moment is dat 6K. Ik vertaal dat vervolgens naar Ultra HD plus. Deze hoge kwaliteit gebruik ik omdat ik wil dat over jaren en jaren het nog steeds prettig is om naar mijn films te kijken. 


Ik heb meerdere samenwerking met trouwlocaties. Vaak benaderen ze mij voor een samenwerking. Boek je bij mij en heb ik met jullie locatie een samenwerking dan krijg je altijd een extra korting.


Wist je dat de computer die ik gebruik om te monteren niet langer dan twee jaar mee gaat? De slijtage aan de opslag van mijn computer is erg hoog omdat ik meer dan 2 terabyte per jaar er opzet en afhaal.


In het maken van een film zit enorm veel tijd. Het is absoluut niet even snel knippen en plakker. Bij een same day edit ben ik voor één minuut film ongeveer één aan het monteren. Het maken van een trouwfilm van 12 min. kost gemiddeld anderhalve dag.


Tijdens het filmen ben ik niet telefonisch bereikbaar. Ik heb mijn telefoon dan altijd op vliegtuigstand staan. Hierdoor kan ik mij voor 100 procent inzetten. Omdat ik een klein bedrijf heb en de kosten laag wil houden heb ik dus geen backoffice.


Naast videograaf ben ik ook regisseur. Omdat ik gewend ben met professionele acteurs te werken, doe ik dit liever niet regisseren bij trouwfilms. Maar soms ontkom je er niet helemaal aan. En dan is het vaak weer een voordeel dat ik dat ook kan.


Van origine ben ik muzikant. Jaren lang schreef ik liedjes en maakte ik ook platen. En trad ik op in Nederland, België, Duitsland en Engeland.


In 2016 en 2017 was en ben ik de meest geboekt trouwvideograaf in Nederland. Voor het komende jaar loopt mijn agenda al weer behoorlijk vol. 


Ik heb een prachtig gezin bestaande uit mijn vrouw Tamara, mijn dochter Yara en mijn zoon Senna. Ik ben echt mega dol op mijn gezin!!


Mijn sleutel tot succes is wat mij betreft de 100 procent inzet die ik lever. Maar ook de liefde die ik voor mijn vak heb is werkt absoluut mee aan het succes.


Ik heb vele prijzen gewonnen maar voor mij blijven mijn opdrachtgevers nummer één.  Maar ook dit jaar mag ik weer naar een bekende regisseur in Amerika voor een opleiding en dat vind ik ook heel erg cool!! 


Wil je nog meer over mij weten? Maak dan een kennismakingsafspraak en ik vertel je nog veel meer.