De toekomst is dichterbij dan je denkt

ALLES OVER 4K EN ULTRA HD

Hoe bekijk je mijn kwaliteit het beste?

Vergelijken door te casten:  iedere videograaf zijn of haar eigen stijl en de ene sluit beter bij jullie stijl dan de andere. Maar je kan het beste vergelijken door de voorbeeld films te casten naar je smart TV. Zeker als jullie al een full HD of 4K televisie hebben dan is het raadzaam om dit te doen. Je ziet namelijk enorme kwaliteitsverschillen. Casten kan vanaf je mobile telefoon en soms ook vanaf je PC en of laptop. Zoek naar het castsymbool bij een film. 

Pixelkwaliteit:
Ik registreer in 6K wat ik vervolgens terug zet naar een format dat 4K en full HD proof is. Daarnaast gebruik ik de HDR techniek waardoor mijn films nog veel mooiere en echte kleuren hebben. Je kan mijn films dus op alle televisies afspelen. Maar op een 4K televisie is mijn kwaliteit het beste te beoordelen. In één woord waanzinnig!

Waar kan je op letten?
- Is de kwaliteit al 4K proof?
- Wordt er al gebruik gemaakt van HDR?
- Zijn de filmkleuren naar jullie smaak?
- Zijn de beelden stabiel of schudden ze enorm?

Stabilisatie:
Ik zelf film met een Ronin M. Dit is een stabilisatiesysteem wat mijn camera zo goed als stil houd. Hierdoor zit je niet te kijken naar een schuddend beeld. Smaken verschillen natuurlijk en soms kunnen schuddende beelden best mooi zijn. Maar persoonlijk vind ik het niet prettig om continu naar schuddende beelden te kijken.

Casten naar je TV:
Klik hier om naar mijn YouTube kanaal te gaan en te starten met casten. 


Wat is 4K UHD?

4K (UHD) is de naam van een resolutie die 4 keer scherper is dan Full HD. UHD is ontwikkeld voor tv's en 4K voor bioscopen. In de tv industrie wordt met beide resoluties altijd UHD bedoeld. Je bekijkt dus probleemloos 4K beelden op een UHD tv. Op deze pagina vertel ik je er meer over.

Kwaliteit vergelijken doe je met een smart tv! Cast de film naar je full HD of 4K televisie.

Bron: Cool Blue

Wat is HDR?

Trouwfilms krijgen met HDR een extra laag. Maar wat is HDR precies en welke voordelen heeft het als je televisie kijkt? 

HDR staat voor High Dynamic Range. Dat betekent dat een HDR televisie een groter en gedetailleerder kleurbereik heeft. Je kunt het vergelijken met een doos potloden. Een HDR televisie heeft meer verschillende potloden om een plaatje te tekenen dan een gewone, SDR televisie. Daardoor zie je meer verschillende tinten kleur. Een HDR tv heeft dus niet meer pixels en scherpte dan een 4K of Full HD televisie: het is een verbetering van het beeld op een ander vlak.

Bron: Cool blue