Hoe werk ik

Mijn films zijn uniek, op maat en dus altijd in jullie eigen bruiloftsstijl gemaakt. 

Hoe werk ik en wat is mijn stijl?

Apparatuur en montages (edit):
Ik film met apparatuur uit de televisie en film wereld. En omdat ik werk met een professioneel stabilisatie systeem, garandeer ik te allen tijde mooie stabiele beelden. In mijn films dus geen geschud in beeld. Mijn montages zijn helemaal van deze tijd, modern en gebalanceerd uitgewerkt. Ik heb gemiddeld drie werkdagen nodig om de montage van jullie film perfect te maken. De hoge pixel kwaliteit waar ik mee werk, zorgt voor een waanzinnige eind kwaliteit. Je kan mijn films terug kijken op een scherm van 10 bij 15 meter en nog is alles mega scherp en mooi.

Back-up:
Mocht er tijdens jullie trouwdag iets onverhoopt kapot gaan dan heb ik altijd back-up in apparatuur bij mij. En mocht ik onverhoopt ziek zijn of worden dan is er back-up geregeld. Zoals je kan en mag verwachten van een prof is alles vooraf maar ook achteraf goed geregeld.

Voorbereiding (de dag voor jullie trouwdag):
Ik start vaak met het downloaden en beluisteren van jullie muziek. Hebben jullie geloftes dan lees jullie geloftes nog een keer. Ik maak een (spiekbriefje) planning lijstje voor op mijn telefoon maar ik zorg er ook voor dat ik jullie dagplanning zo goed als mogelijk in mijn hoofd heb. Jullie adressen zet ik in mijn navigatie systeem in de auto. 

De dag van jullie bruiloft:
Na lang wachten is het eindelijk zo ver! Ik zorg er voor dat ik op tijd aanwezig ben zodat ik rustig alle apparatuur uit kan pakken en klaar kan zetten. Dan drink ik vaak eerst, met jullie en jullie familie en vrienden een kopje koffie. Daarna ga ik aan de slag. Ik zorg er voor dat jullie zonder mij al te veel opmerken van jullie dag kunnen genieten. Ik hou er van om jullie te registreren zoals jullie echt zijn dus je zal mij niet al te veel opmerken. Zo onzichtbaar als mogelijk zijn dat is mijn doel.

Jullie verhaal in een film:
Om jullie verhaal, in een film, te kunnen vertellen maak ik gebruik van vier belangrijke onderdelen. 
1. Het verhaal van jullie trouwdag van aankleden tot en met minimaal jullie jawoord.
2. De omgevingsgeluiden zoals bijvoorbeeld het geluid van de natuur of bijvoorbeeld een stromende fontein.
3. Jullie eventuele geloftes en/of andere gesproken woorden. 
4. En dit alles gecombineerd op jullie eigen muziek.

Wat is mijn stijl?
Puur en vol met echte en oprechte emoties en pure momenten. Dat is waar ik van hou en waarom ik zo graag trouwfilms maak. Ik hou er van van om cinematische beelden van jullie te maken en deze in de montage te combineren met het verhaal van jullie dag. Het is mijn doel om jullie film zo te monteren dat alle emoties en speciale momenten van jullie dag na voren komen. Zodat jullie keer op keer deze bijzondere dag kunnen herbeleven. Daarnaast vind ik Broll heel erg belangrijk. Dit zijn serie shots bedoeld om in de montage te gebruiken als illustratie tijdens gesproken woord. Alle omgevingselementen zoals lucht, dieren, planten, styling en mensen. Hiervan maak ik mooie shots en soms zelfs timelaps of hyperlaps. Deze combineer ik in de montage met echte geluiden of niet van echt te onderscheiden soundeffects. 

Mijn films zijn uniek, op maat en dus altijd in jullie eigen bruiloftsstijl gemaakt.

Levering van jullie film:
Gemiddeld gezien heb ik zes to acht weken nodig om jullie film af te leveren. Om jullie film te maken heb ik minimaal drie aaneengesloten dagen nodig. Ik monteer de prachtige beelden op bijvoorbeeld jullie geloftes en/of op de tekst en de beat van jullie muziek. Ik heb zelf een conservatorium achtergrond en daarom vind ik muziek enorm belangrijk. De beelden die ik van jullie dag heb gemaakt worden enorm versterkt door deze op de tekst van het liedje en/of muzikale emotie te monteren.

Check mijn beschikbaarheid:
Jullie trouwdatum staat vast en de locatie is geboekt. Het is tijd geworden om de fotograaf en videograaf voor jullie bruiloft uit te kiezen. Stuur mij een bericht via mijn website of een email en ik check of nog ruimte heb om jullie de film en/of foto's te maken. Ik maak maximaal 25 films per jaar. Omdat ik daarmee creatief aan mijn max zit. De rest van het jaar zit ik zeker niet stil maar maak ik films van pasgeboren baby's, communies, doop, lip dubs, bedrijfsfilms en nog veel meer.

Offerte en telefonische intake:
Nadat ik jullie heb laten weten dat ik nog beschikbaar ben, hebben we eerst een telefonische intake. Hierin nemen we door wat precies jullie wensen zijn. Hebben jullie een budget voor foto -en videografie dan ga ik daarmee aan de slag. Jullie ontvangen mijn offerte op maat gemiddeld binnen 1 werkdag. Daarna is er twee weken de tijd om te beslissen of jullie mij graag als jullie videograaf willen inzetten.

Opdrachtbevestiging
Nadat jullie online akkoord op mijn offerte hebben gegeven stuur ik jullie mijn opdrachtbevestiging. Hierin staat alles wat we hebben besproken en afgesproken.

Kennismaken:
Dit mag maar hoeft niet per sé. Ongeveer de helft van mijn bruidsparen kiest er voor om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Ik zelf vind dat wel heel erg fijn want zo kunnen wij een beetje wennen aan elkaar. In dit gesprek nemen jullie hele planning door en geef ik waar nodig tips.