LEES ZIJN VERHAAL

ONTMOET DENNIS

IEDERE FILM DIE IK MAAK IS UNIEK! 

ONTMOET FILMMAKER & VIDEOGRAAF

Dennis Tetro-Tijsmans

Waarom Dennis?

Vaktechnisch gezien hou ik er van van om cinematische beelden van jullie te maken en deze in de montage te combineren met het verhaal van jullie dag. Het is mijn doel om jullie film zo te monteren dat alle emoties en speciale momenten van jullie dag na voren komen. Zodat jullie keer op keer deze bijzondere dag kunnen herbeleven.Daarnaast vind ik als Broll heel erg belangrijk. Dit zijn serie shots bedoeld om in de montage te gebruiken als illustratie tijdens gesproken woord. Alle omgevingselementen zoals lucht, dieren, planten, styling en mensen. Hiervan maak ik mooie shots en soms zelfs timelaps of hyperlaps.

Filmkriebels

In de jaren '90 werkte Dennis als manusje-van-alles in de televisiewereld. Een bevriende regisseur leerde hem de kneepjes van het filmvak, en Dennis begon hier en daar trouwvideo's te maken. In 2012 zegde hij zijn baan op om zich een periode te heroriƫnteren. "Anderhalf jaar later begon het te kriebelen: ik wilde weer films maken." Dennis verdiepte zich in moderne apparatuur, brainstormde met een vriend en zette rustig zijn bedrijf op. De eerste klus? Een trouwerij van bekenden. "Het was even inkomen, maar het resultaat was mooi. Via mond-tot-mondreclame is het balletje toen gaan rollen."

Het goede gevoel

En daar is het Dennis om te doen: een prachtig product maken in verbinding met iedereen die erbij is betrokken. "Het gaat om het gevoel dat je creƫert met elkaar. Als het gevoel goed is, dan wordt het eindresultaat dat ook." Dennis laat zich in zijn werk dan ook eerder leiden door zijn EQ dan zijn ratio. "Als ik voel dat ik niet de juiste man ben voor een klus, ga ik niet koste wat het kost toch die video draaien, alleen om centen binnen te halen. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Niemand wordt er beter van als ik werk lever waar ik me niet 100% goed bij voel."

Techniek, service en plezier

Dennis combineert deze instelling met technisch hoogstaande apparatuur die ook in de filmindustrie wordt gebruikt. Waar een goede videograaf doorgaans in 4K registreert, heeft Dennis de stap naar 6K (zes keer zoveel pixels als full HD) al gemaakt. Daarnaast levert hij zijn service uitzonderlijk snel: "Ik streef ernaar, mijn klanten binnen een week hun film op te sturen. Dat lukt in 90% van de gevallen." Het allerbelangrijkste element in zijn werk? "Dat is plezier. Ik haal vreugde uit mijn werk, en kan dat delen met de mensen die met me in zee gaan. Dat is toch het mooiste wat er is?"


Wat doet een Videograaf?

Net als elke andere man

Een videograaf is een specialist op gebied van film/video. Hij weet van alle onderdelen echt alles. Je kan denken aan licht, geluid, beeld, stabilisatie apparatuur en bijvoorbeeld editen. Misschien nog beter gezegd een videograaf is de specialist als het om registreren, regisseren en monteren gaat.